marți, 15 februarie 2011

Orange si Vodafone risca sa plateasca statului o amenda de pana la 10% din cifra de afaceri inregistrata in 2010

Sanctiunea ar putea fi aplicata de Consiliul Concurentei care ancheteaza cele doua companii de telefonie mobila inca din 2006.
Acestea, dar si Romtelecom sunt banuite ca s-ar fi folosit de puterea lor pentru a domina piata de telefonie.
Totul dupa ce firma Netmaster Communications a acuzat Orange, Vodafone si Romtelecom - de practici anticoncurentiale in ce priveste obligatiile de interconectare.
Maine Consiliul Concurentei va publica concluziile investigatiilor in acest caz.

Abuzul de pozitie dominanta poate afecta activitatea economica a companiilor care activeaza pe aceeasi piata si totodata poate aduce prejudicii consumatorilor.
La sfarsitul anului trecut, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu declarase ca raportul de investigatie in acest caz recomanda sanctionarea celor doi operatori.
Ancheta a inceput dupa ce operatorul de telefonie fixa NetMaster Communications a sesizat autoritatea cu privire la faptul ca Orange, Vodafone si Romtelecom s-ar fi inteles in privinta obligatiilor de interconectare.
Se pare ca Orange si Vodafone ar fi interzis accesul companiei NetMaster la serviciul de terminare a apelurilor internationale si a celor nationale - din retelele altor operatori nationali - catre retelele celor doua companii de telefonie mobila.
Atat Orange, cat si Vodafone au inregistrat in 2009 fiecare o cifra de afaceri de aproximativ 1 miliard de euro si cate un profit de 250 de milioane de euro.
Orange şi Vodafone sunt primii doi operatori de telefonie mobilă din Romania in functie de numărul de clienţi şi afaceri.

http://www.europafm.ro/stiri/interne/orange-si-vodafone-risca-sa-plateasca-statului-o-amenda-de-pana-la-10-din-cifra-de-afaceri-inregistrata-in-2010~n47064/

Niciun comentariu: