luni, 7 februarie 2011

Bosch oferă posibilitatea interconectării sistemelor de testare şi analiză pentru o diagnoză mai rapidă a autovehiculelor

În prezent, dacă este necesară utilizarea mai multor sisteme de testare şi analiză pentru realizarea unei diagnoze complete a autovehiculului, mecanicul din atelierul de service trebuie să identifice şi să înregistreze de fiecare dată autovehiculul în toate aceste sisteme. Cu noul software Bosch de interconectare DXP pentru ateliere de service, prezentat în premieră mondială la Târgul internaţional Automechanika de la Frankfurt, datele referitoare la autovehicul, care au fost înregistrate de un sistem, vor fi imediat disponibile pe toate sistemele de diagnoză asistate de PC. Datele vor putea fi transmise între toate testerele de diagnoză care folosesc un PC oferit de Bosch, Beissbarth şi Sicam.
După identificarea autovehiculului, este suficient ca mecanicul să introducă numărul de înmatriculare a autove¬hiculului sau codul VIN (numărul de identificare a autovehiculului) în staţia de lucru corespunzătoare, pentru a avea acces la toate datele acestuia. De fiecare dată când autovehiculul va reveni la atelierul de service, pentru identificarea sa va fi necesar doar numărul de înmatriculare al acestuia sau codul VIN. Astfel se va economisi timp la staţiile de lucru din atelierul de service, procesele din atelier vor fi simplificate şi se va evita dublarea inutilă a sarcinilor.
Astfel, toate testerele Bosch, Beissbarth şi Sicam care folosesc un PC, vor putea fi interconectate. Datele unice Bosch, de identificare ale autovehiculului şi rezultatele diagnozei realizate de fiecare sistem, sunt comunicate între sisteme. Diagnoza unităţii de comandă realizată cu un tester de diagnoză Bosch KTS poate fi, de asemenea, controlată direct prin oricare dintre sistemele de testare. În plus, întregul istoric al autovehiculului – vizitele anterioare la atelierul de service, inclusiv toate rezultatele testelor – este disponibil pe toate staţiile de lucru.
Activarea software-ului prin intermediul codului de licenţă
Sofware-ul DXP necesar pentru schimbul de date, va putea fi instalat pe orice variantă recentă de PC din atelierul de service şi va fi activat pentru interconectare prin intermediul unui cod de licenţă, în acelaşi mod ca software-ul Esitronic. Software-ul DXP generează, de asemenea, un jurnal standardizat care poate fi tipărit. Această posibilitate va permite atelierului de service să ofere clienţilor săi informaţii detaliate despre diagnoza autovehiculului şi, de asemenea, să le atragă atenţia cu privire la eventualele reparaţii necesare. În plus, extrasele tipărite pot fi completate cu diferite cotaţii individuale de preţ şi reclame pentru atelier.
Schimbul de date în cadrul atelierului de service
Software-ul DXP este compatibil cu orice variantă recentă de PC din atelier. Cu toate acestea, Bosch recomandă instalarea unui server separat care îndeplineşte mai bine cerinţele tehnice ale reţelei. Acest server poate fi pre-configurat în mod corespunzător pentru a simplifica procesul de creare a reţelei. În plus, istoricul autovehiculelor este stocat centralizat şi poate fi accesat de pe staţiile de lucru individuale din atelier, atunci când este nevoie. O interfaţă standard va permite, de asemenea, conectarea la majoritatea sistemelor de management ale dealerilor.

Niciun comentariu: