miercuri, 28 octombrie 2009

OMS a gasit legatura dintre telefoanele mobile si cancer


Luni, 26 Octombrie 2009, ora 22:58

Folosirea indelungata a telefoanelor mobile mareste riscul aparitiei cancerului, arata un studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii realizat pe parcursul a 10 ani.

Raportul, care urmeaza sa fie publicat pana la sfarsitul acestui an, arata ca folosirea in exces a telefonului mobil are legatura cu tumorile cerebrale, informeaza Daily Express.

La cercetarea supravegheata de Organizatie Mondiala a Sanatatii, in care s-a cautat o legatura dintre radiatiile emise de telefoane mobile si trei tipuri de tumori cerebrale si una a glandei salivare, au participat 12.800 de persoane din 13 tari.

Autoritatile medicale au tras deja semnale de alarma in tari precum Franta si SUA, prezentand populatiei riscurile la care se expune. Nu de aceeasi parere este si guvernul de la Londra, care a incercat pana acum sa isi convinga cetatenii ca telefoanele mobile nu sunt daunatoare.

Ultimele descoperiri vor pune presiune pe autoritatile britanice sa ia masuri de averizare a populatiei.


Luni, 26 Octombrie 2009, ora 22

Dupa zece ani de cercetare si un buget investit de 20 de milioane de dolari, Organizatia Mondiala a Sanatatii a publicat un studiu conform caruia riscul la care ne expunem vorbind timp indelungat la telefonul mobil este de a dezvolta o tumoare cerebrala. Utilizarea abuziva a telefonului celular pentru o perioada de zece ani poate produce trei tipuri de tumoare cerebrala sau a glandelor salivare, precizeaza cercetatorii. In tari precum Franta si Statele Unite ale Americii, autoritatile medicale au tras deja semnalul de alarma prezentand populatiei riscurile la care se expune. Nu aceeasi reactie o are si Ministerul Sanatatii britanic ce a asigurat, printr-un studiu propriu, ca radiatiile emise de telefoanele mobile nu sunt daunatoare sanatatii adultilor si prezinta un risc scazut de imbolnavire pentru copii. Concluziile studiului sunt sustinute de cercetari similare efectuate de specialisti din Israel si Suedia.

Niciun comentariu: