marți, 7 octombrie 2008

DE CE INSEALA BARBATII?

Se pare ca barbatii ajung sa fie infideli atunci cand nu se simt apreciati de catre sotii, arata studiile unui consilier marital american.

Studiile realizate de consilierul marital Gary Neuman arata ca unul din trei barbati isi inseala sotiile, iar acestea din urma nu banuiesc nimic.

Consilierul arata in cartea sa "Adevarul despre infidelitate" ca exista cateva motive pentru care barbatii comit adulter (in afara de dorinta de a face sex cu altcineva).

El arata ca 92% dintre barbati nu au fost infideli pentru ca doreau cu orice pret sa faca sex. Faptul ca sotiile nu ii apreciau destul i-a indepartat de ele.

Numai 7% dintre barbatii care au fost infideli au marturisit fara sa fie constransi, iar 55% nu le-au spus sotiilor despre aventura sau au mintit cand a fost nevoie, informeaza CNN.

"E vorba despre o rupere a legaturii emotionale cu sotia, mai precis o tendinta a acesteia de a-i subaprecia. Barbatii sunt foarte sensibili la gesturi care arata dragostea. Nu par ca sunt si nici nu vor recunoaste niciodata, insa asta e adevarul", spune Neuman.

Din cauza grijilor zilnice, a indatoririlor, a copiilor si a lipsei de timp, majoritatea cuplurilor uita de tandrete. Sotia trebuie sa arate mereu barbatului ca este apreciat. De cele mai multe ori, femeile sunt cele care ridica moralul barbatilor si ii fac sa se simta mai increzatori.

"Barbatii arata puternici si capabili, insa sunt nesiguri pe ei intr-o anumita masura, ca oricine. Cauta pe cineva care sa ii faca sa se simta valorosi.

Le place sa castige. Multi dintre barbatii pe care i-am intalnit si au fost infideli spuneau ca simteau ca nu mai pot castiga.

Daca femeile vor sa pastreze sotii langa ele, atunci trebuie sa ii faca sa creada ca fiecare zi impreuna este o victorie. Laudati-i de fiecare data cand va ajuta. Cu cat oferi mai multe, cu atat vei primi mai mult in schimb", adauga el.

Cat de des isi inseala barbatii sotiile cu femei mai atractive? Se pare ca nu prea des. Conform lui Neuman, in 88% din cazuri, barbatii au declarat ca "cealalta femeie" nu era mai frumoasa decat sotia.

"Oricine poate interveni intr-o relatie, daca ea nu este stabila. Nu conteaza felul cum arati, conteaza sa arati blandete si sa iti incurajezi sotul", adauga consilierul.

El ii sfatuieste pe domni sa fie sinceri, in special in momentul in care nu se simt bine intr-o relatie.

"Cand simti ca esti atras de o alta femeie, trebuie sa vorbesti cu sotia. Pur si simplu te duci la ea si ii spui ca ceva nu mai merge in relatie, trebuie facute niste schimbari", spune Neuman.

Gary Neuman spune ca majoritatea aventurilor incep la serviciu sau printr-o pasiune comuna si ca exista o importanta componenta emotionala. Cei care sunt infideli nu sunt persoane "rele", ci doar persoane care gresesc.

Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu: